dle
Dedication post; My best boy friend is my boyfriend
Sunday, 27 August 2017 | 22:39 | 0comments


You will fall in love with unexpected person in unexpected time.

Just like me and my best friend.

Knowing him since 2009 when I was form one. During that time, he used to be my senior. On that time he was in form 4.  We met during school sport training. I am never thought we will having a close relationship after that; puppy love. No body looks okay after broke up with their partner. Me too. On that time, bila jumpa kat sekolah biasa biasa je rasa. Takde lah rasa macam nak baling dia dengan raja buah. Sapa kau sapa aku lah kan.

Three years later, when I was form 4 tak ingat macam mana boleh contact balik dia. Masa tu dia kat Polimas, Jitra. Bila cuti sem je aku belajar math dengan dia. Sebab dia power kot mathmode. Haha. Masa tu dia ada makwe dah. And I absolutely don't care at all about that. Past is past. Ain't got no time to live for it anymore. Boleh kata memang dia je kawan baik lelaki yang aku ada. On that time. Its keep continuing till I finished my secondary school. Dia dah habis belajar dan tiba tiba hubungan dia dengan partner dia putus. Me is absolutely not the reason why they broke up. I swore.

Further my study in Dip in Tourism Management, 2014 at PMS. He was 21yo on that time. The friendship is still going on. Sampai lah aku berhubungan dengan senior DHP. A few month before I am knowing this senior, aku perasan yang layanan dia kat aku macam lain macam sikit; mengurat balik. Then, the friend zone session occurred. Aku jauhkan diri sekejap. Sebab rasa tak selesa. Eh tapi tak ingat la cane contact balik. Mungkin sebab PTPTN kot. haha. I told you guys, he is a really good friend. Masa aku dengan partner DHP aku tu, time partner aku datang Batu Pahat, dia okay je bagi tumpang tidur kat rumah dia. Bawakkan kitaorg p date kat Tropical Village sama sama. Memang driver kitaorg lah masa tu. Sebab partner aku takde lesen lagi masa tu. He is really good guy :)

Bila aku putus dengan senior DHP tu sebab seseorang, diakui memang dia marah aku. Masa tu aku baru jejak Batu Pahat, he fetch me at bus stand masuk kereta dia terus sembur aku. Dia memang marah betul aku waktu tu. :'))))

The friendship happened till Raya 2017. 

Raya keempat, kami ke Muar. Beraya rumah kawan kembar kami. Kebetulan waktu tu we wore same color of cloth. Blue black! Girlfriend kembar yang baru first time jumpa kami memang ingat kami couple waktu tu. Sedap betul goreng Ain; awek Hussin waktu tu. On that time, aku main ws tau. 

Kak Ain: Eh Yanie, abang dah kat depan mata pun main ws lagi ke?
Everyone laughed on that time.
Shahrul: Kitaorang tak couple pun lah. Abang dia kat Kuala Kangsar sana
Kak Ain: Eh yeke? Ingat couple. Tapi korang nampak sepadan lah weh

krik krik krik

Everything was changing after that. 

It took 8 years for us to realize yang both of us should being together. He is really know everything about me and me also. Everything about him I can memorize as easy as ABC. Bila flashback balik, baru aku ingat hidup aku memang membesar depan mata dia. Sejak dari darjah enam lagi. He can't remember when I told to him about this story but I really did. Lepas tu sambung ke kisah puppy love form one sampai habis sekolah sampai habis belajar kat poli. He was the one who is responsible fetch me every sem bila cuti sem also the person who was in charge to sent me back there bila cuti sem dah habis. 

My mom also know him very well. Raya memang tak lupa datang rumah. Beraya siap bagi duit raya lagi kat mak aku hahahahaha. He looks superb in taking my mom's heart. 💕

We really fall in love in unexpected time
From friend to lover
From boy friend to real boyfriend
From no body to somebody

Everything happened really quick. In one night. The feeling was changing.

Dia pernah cakap kat aku, kalau dia ada awek dia taknak dah keluar dengan aku. Sebab dia nak jaga hati awek dia. Plus dia dah 24 tahun sekarang dan memang kalau boleh nk hubungan yang ending dia nikah. Masa tu aku macam nak nangis jugak ah dan sempat doa dalam hati "harap dia bujang sampai tua biar aku boleh kawan dengan dia sampai bebila." Erti kata lain jeles kalau dia rapat dengan orang lain. Hahaha. Never expect the story will be ended up like this. 💖

May he is the last one forever for me. May He ease all our plan. 💘
p/s: not gonna post his picture at here till the day we engage 😛

Older Post

Wild Dandellion
Desire, sympathy & affection returned

Dle
Qiy & 21

Socialize
 Add Me Follow Me Follow Me