dle
Post sebelum tukar status ; tunangan orang
Thursday, 12 July 2018 | 13:03 | 0comments

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah
Lagi Maha Mengasihani

Entri ringkas. Sebelum bertukar status. Semua status. Status hubungan. Status pada diri. Dan lain-lain yang berkait.

Sehingga entri ini ditaip aku masih belum rasa debaran yang ramai cakap,

"Nanti dah dekat susah nak tidur, Debo aje."

Mungkin seorang Syazani terlalu penat bekerja dan settlekan apa yang patut sampai tak sempat nak rasa debaran tu. Kecuali tengah ride. Baru sempat nak fikir dan rasa apa yang patut. 

So far, persiapan Alhamdulillah okay. Hampir settle. Jamuan untuk orang makan settle. Hantaran settle. Baju untuk majlis settle. Kek pun hampir settle. Entri ini ditaip ketika aku sedang bertugas di kaunter. Maka, ini bermaksud sehingga hari ni aku masih bekerja. Cuti aku start esok. Maka berperanglah aku menyiapkan apa yang patut bermula malam ni. Banyak lagi belum settle untuk hal kemasan rumah, pelamin dll. 

Perasaan excited tu ada lah jugak. Sebabnya, hahahahaha aku belajar Pahang, praktikal kat Perak semua tempat tu ada je satu manusia kesayangan dan semua orang tahu aku sayang orang tu lastly, hahaha aku bertunang dengan budak satu sekolah aku. Bekas kekasih cinta monyet. Aku masih nak brain lagi situasi ni.

Yang dah bertunang dah mula berpesan pada Lia,

"Ujian bertunang ni real. Jaga baik baik. Settle elok-elok" - Ady Syazani
"Ye qiy. Bila dah bertunang ni ujian dia lagi lah. Follow je lah flow." - Husna Syakirah

Aku rasa Insyaallah akan okay sebab mengenali Shahrul Anuar sejak 9 tahun yang lepas dia sangat penyabar. Bukan tiada adengan bertegang urat. Ada tapi kebanyakkan suara aku yang paling tinggi dari dia. Dan dia, bila aku dah tarik muka, duduk hadap cermin time dalam kereta, dia tau untuk senyap. Dan sepanjang perjalanan tu lah aku akan dengar dia banyak kali istighfar mintak tenangkan diri.

Sebab, Nursyazani yang ramai kenal sangat keras kepala. Sangat degil. Susah untuk mengalah dengan orang kecuali bila perlu. 

Aku tak pasti yang dia dah kenal betul ke aku tapi aku yakin, untuk satu tahun ke hadapan dia akan hadap banyak lagi perangai baru Nursyazani. Apa yang aku minta, sabar lah. Sebab Nursyazani memang wanita yang keras hati, degil dan rebel. 

Doakan aku nampak cantik waktu majlis nanti ya? Kah! Taklah. Doakan majlis aku nanti berjalan dengan lancar sampai habis!

P/S : TAK SABAR NAK TT DGN GENG BENELLI

Older Post

Wild Dandellion
Desire, sympathy & affection returned

Dle
Qiy & 21

Socialize
 Add Me Follow Me Follow Me